Живописний заповідник унікальних пейзажів Хуанлун або «Жовта Долина Дракона» в Китаї (9 фото)

6809

Хуанлун розташований в північно-західній частині провінції Сичуань, Китай, в 50 кілометрах на північний-північний захід від столиці Чеджу. Ця сценічна область багата барвистими формуваннями вапняку, покритими снігом горами, різноманітними лісовими екосистемами, а ткож водоспадами і гарячими джерелами. У Хуанлун також є популяція вимираючих тварин, включаючи гігантську панду і золоту кирпату сичуанську Мавпу.

Головний краєвид сконцентрований в Долині Хуанлун 3.6 кілометра завдовжки, яка включає сніжні піки і найбільш східні льодовики в Китаї. Через її шаруватий кальцій утворилися красиві ландшафти, долина нагадує золотого дракона, прокладає шлях через незайманий ліс і кам’яні гори. Уздовж долини розсіюються численні барвисті водойми різних розмірів і форм, які усипані золотистим покладом вапняку, що ніби мерехтить в сонячному світлі. Фактично, назва Хуанлун означає “Жовта Долина Дракона” на місцевому діалекті.

Тисячі років геологічного розвитку ліпили в Хуанлун численні унікальні пейзажі та геологічні обриси, які Ви бачите тут сьогодні. Льодовикова революція, структура пластів і кліматичні умови створили цей популярний у мандрівників краєвид.

Найбільшу геологічну цікавість представляє обширний зсув кальциту. Морські водорості і бактерії, що поширюються в багатьох басейнах, створюючи широкий діапазон кольорів від оранжевого і жовтого, до зеленого і синього кольору. Інші карстові особливості включають довгі мілководдя, обширні схили активного вапняку, покритого тонким шаром води.

Хуанлун був відзначений починаючи з давніх часів. Пара маленьких кам’яних пагод знайдена у водоймах на початку долини, які були побудовані за часів династії Мін (1368-1644) і залучили велику кількість прихожан. Велика частина місцевості вкрай важлива в місцевій тибетській релігії, культурі і фольклорі. Є багато легенд, пов’язаних з різними природними об’єктами заповідника.

Через його захоплюючу різноманітність лісової екосистеми Заповідник Хуанлун був зареєстрований як світової природний об’єкт спадщини ЮНЕСКО в 1992.



• не пропусти