Визначні пам’ятки Будапешта

1451

Угорщина є однією з найбільш відвідуваних туристами країн Європи. Будапешт багатий безліччю красивих місць, насиченою історією, природними чудесами і традиціями. У цій статті я розповім Вам про найбільш відвідувані пам’ятки Будапешта.

Будапешт є однією з небагатьох столиць в Європі, які є курортом. Багато хто приїжджає сюди не тільки для того, щоб помилуватися дивовижною архітектурою, а й з метою відвідування більше сотні термальних джерел і декількох десятків купалень з цілющою мінеральною водою. Навіть якщо Ви приїхали сюди не для того, щоб поправити здоров’я, обов’язково відвідайте одну зі знаменитих будапештських купалень. Однією з найвидатніших архітектурних пам’яток Будапешта є будівля угорського Парламенту , розташована на березі Дунаю. На його головному фасаді встановлено 88 скульптур видатних угорців, а біля головного входу знаходяться величні, як і сама будівля, скульптури левів. Велика частина цікавих пам’яток знаходиться в рівнинній частині міста – Пешті. Але не менш цікаві місця для відвідин є і на Будайський пагорбах, на західному березі річки Дунай. Наприклад, Будайська фортеця – одне з найпопулярніших місць Будапешта, так зване місто в місті. Окремою частиною Будайської фортеці є Рибацький Бастіон , звідки можна помилуватися чудовими видами Пешта і Дунаю. Тут завжди багато туристів, фотографуються на тлі міських пейзажів. Обов’язково варто помилуватися мостами Будапешта, за якими також можна провести окрему екскурсію. Найбільш відомі чотири мости, це міст Магріт, Центральний міст, Міст Ержбет і Ланцюговий міст Сечені , який вважають символом Будапешта. Саме міст Сечені об’єднав два колись окремих міста – Буду і Пешт. Його можна сміливо зарахувати до найкрасивіших мостів світу Ще однією цікавою пам’яткою Будапешта є міст Свободи, побудований на честь тисячоліття Угорщини. На честь цієї великої події в місті було побудовано також безліч інших будівель, наприклад замок Вайдахуняд і ряд інших споруд. Якщо Ви хочете самоти і спокою, вирушайте по мосту Маргіт до однойменного острова. У теплу пору року тут можна добре відволіктися, відсторонившись від шуму міста. Є в Будапешті і собори, найбільшим з яких є базиліка Святого Стефана, побудована в 1905 році. Її висота складає 96 метрів, як і будівлі Угорського Парламенту. Далі можна помилуватися величчю проспекту Андраші – найзнаменитішої вулиці міста. Її архітектурна композиція повністю внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут є і красива будівля Оперного театру, і площа Героїв , а також розкішний міський парк Варошлегет. Саме в цьому парку і розташувалися знамениті купальні, а також ряд інших не менш цікавих споруд

Можна відвідати також руїни стародавнього міста Аквінкум , колись входило до складу Римської імперії. Для тих, хто хоче відвідати зовсім вже незвичайне місце – ласкаво просимо в надра Будапешта, приховану в скелі лікарню і ядерний бункер , це цілий підземний комплекс, де так само проводять екскурсії.

Визначні пам'ятки Будапешта (1)

Площа героїв

Ядерний бункер

Будайська фортеця

Ланцюговий міст Будапешта

Аквінкум

Рибальський бастіон Будапешта

Визначні пам'ятки Будапешта (9)

Замок Вайдахуняд

Визначні пам'ятки Будапешта (11)



• не пропусти