Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді

8809

У цій темі ми відправимося в Китай і подивимося на знамениту теракотову армію імператора Цинь Шихуанді. Теракотова армія, як і початок будівництва Великої Китайської стіни , підпорядкування царств древнього Китаю, зведення до імперії – все це слава і заслуга великого імператора Цинь Шихуанді. Цинь Шихуанді – це перший представник династії Цинь з 246 р. до н. е.. Шихуанді об’єднав усі царства Китаю, які до моменту його правління знаходилися в безперервних війнах. Історія знає його як правителя першого централізованої китайської держави. Династія Цинь мала правити Китаєм протягом десяти поколінь, але була повалена через пару років після смерті Шихуанді.

Незадовго після об’єднання Китаю, почалося будівництво усипальниці імператора. Неподалік від Сіаня. До будівництва цієї споруди було залучено 700 000 ремісників і робітників, які в майбутньому і стали прообразом знаменитої теракотової армії

Легенда свідчить. Що разом з Шихуанді повинні були бути заживо похованими його 4000 воїнів для охорони спокою правителя, але таке дійство могло спричинити масове невдоволення народу, і імператор відійшов від цієї ідеї. І живим воїнам прийшли на заміну їх глиняні копії, число яких було збільшено вдвічі.

Скульптурний комплекс складається з 4 частин: дві площі для воїнів, шахти і командного пункту.

Розміри похоронного комплексу – живе свідчення могутності і величі Китаю на момент правління Цинь. Теракотова армія імператора Цинь стала одним з найбільших відкриттів XX століття. Усипальниця імператора була виявлена ​​в 1974 році, спочатку китайськими селянами, копали криницю, а потім ідентифікована досвідченими археологами.

Разом з 7000 солдатів, які представлені на огляд є і запряжені четвірки коней і військові колісниці. Зараз на місці розкопок організоване ціле античне місто-музей.

Унікальність теракотової армії полягає в тому, що при детальному розгляді осіб воїнів ви не знайдете жодної схожої особи. Всі особи і форми індивідуальні. Зріст воїнів 180-190 см, вага кожного близько 136 кг. Кожен воїн мав при собі справжню зброю: арбалети, списи і мечі. Але в період народних повстань зброя була безповоротно запозичене селянами. Ще в землі були знайдені фігури чиновників, музикантів і акробатів.

Всі глиняні фігури були дуже яскраво розфарбовані, але до нас дійшли вже не такі яскраві, в силу того, що фарби потьмяніли від контакту з киснем, коли воїнів почали витягувати на поверхню.

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (1)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (2)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (3)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (4)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (5)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (6)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (7)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (8)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (9)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (10)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (11)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (12)

Теракотова армія імператора Цинь Шихуанді (13)



• не пропусти