Нитки для вишивання – як вибрати?

2778

Вишивання хрестиком – це вид рукоділля, який має свою тривалу історію. Вишивка хрестом зараз набирає популярність і з’являється все більше бажаючих освоювати особливості цієї техніки. Основним матеріалом, який знадобиться для того щоб почати вишивати, є нитки муліне. На сучасному ринку величезна безліч найрізноманітніших варіантів, найширша колірна палітра від різних виробників. Для того щоб створювати красиві і якісні роботи, необхідно розібратися в асортименті ниток, їх особливості та характеристики.

Правильний вибір

В першу чергу варто зрозуміти, що собою представляють нитки муліне. Це пряжа, яка виробляється ручним методом або заводським. Поставляються нитки муліне в мотках, довжина їх може бути різною у кожного виробника, але це довжина від 8 до 20 м. В деяких магазинах можна зустріти таку пропозицію, що пряжу пропонують купити на метраж.

Існують деякі рекомендації, якими необхідно керуватися при виборі ниток, наведемо їх нижче:
1. У кожного окремого виробника існує своя колірна карта, вони мають свій власний номер, тут наприклад можна переглянути якысны нитки DMC Cotton. А якщо ви візьмете готову схему для вишивання, там повинно бути вказано на основі ниток якого виробника була складена схема. Якщо з якихось причин ви не хочете використовувати зазначену в описі марку ниток, можна скористатися таблицями, які допомагають перевести кольору ниток одного виробника в нитки іншого виробника, що дуже зручно і практично.
2. Вибір ниток муліне завдання не з простих, але якщо ви поставитеся до вибору ретельно, ваша робота вийде неймовірно красивою. Колір нитки повинен відповідати номеру, зазначеному на упаковці. Варто зазначити, що у деяких не популярних виробників нитки різних партій, але одного номера можуть мати невелику колірна відмінність, що в підсумку може зіпсувати вашу роботу, саме тому рекомендовано віддавати перевагу матеріалам світових виробників, які гарантують якість своєї продукції.
3. Нитка не повинна линяти. Перевірити линяє вона досить просто, для цього необхідно її намочити і після цього притиснути білою матерією, якщо на матерії залишиться слід, нитка низької якості, і після того як ви виперете свою готову роботу, вона може злиняти, і зіпсувати всю вашу роботу і тривалі праці. Якщо ви хочете провести такий тест безпосередньо в магазині, можна спробувати білою хусткою добре потерти матеріал, якщо слід залишиться, значить, це невисока якість.
4. Важливо належну увагу приділити і підбору канви, на якій ви будете вишивати свою роботу.
5. Варто також відзначити, що нитки муліне можуть бути найрізноманітнішими і відрізняються вони не тільки по колірній палітрі, але також і за якістю виконання, використовуваної основі і інше.

Якщо вам складно самостійно підібрати гарні матеріали, рекомендовано надавати перевагу дійсно відомим брендам, які вже роками перевіряються іншими рукодільниця, ну або придбайте вже готовий набір для вишивки на сайті vechornytsi.if.ua, також тут можна придбати інші необхідні речі для рукоділля, а ось сторінка де ви знайдете бісер для ваших картин.