Топ самих незвичайних альтернативних джерел енергії для будинку, квартири і офісу

1296

Альтернативні джерела енергії для дому дозволяють економити гроші на щомісячній оплаті комунальних послуг, що за рік вимальовується в досить значну економію. Як то кажуть, заощадив – вже заробив, а якщо ще врахувати різні соціально-економічні проекти підтримки для тих, хто вибрав поновлювані джерела енергії, то це ще й непоганий дохід. Всі знають про найпопулярніші джерелах безперебійного живлення, наприклад, сонячні системи, вітрові електростанціїта інше, але технології не стоять на місці і щороку приходить на енергетичний ринок щось нове, сучасне і ексклюзивне. Які новинки можна і потрібно використовувати для будинку, квартири і офісу?

Топ-5 найцікавіших винаходів і застосувань альтернативних джерел енергії:

  1. Сонячні батареї в вікнах – незвичайне розміщення нетрадиційних джерел енергії, яке дозволяє раціонально використовувати місце з вигодою для бюджету. Крім того, якщо звичайні місця для розташування сонячних модулів – дах, бічна панель і ділянку землі, то у жителів квартир немає такої можливості, з цим же винаходом сонячна енергія стала доступною кожному. Це абсолютно не означає, що вікно втратить свої властивості – сучасні технології досягли прозорості панелей, а це означає, що власники таких вікон ні в чому не програють.
  2. Вітряк на причепі. Таке портативне джерело енергії може виручити володарів будинку на колесах, а також фургонів, а тому любителі подорожувати гідно оцінять подібну новинку. Важливо відзначити, що вироблюваної потужності вистачить не тільки для індивідуального задоволення потреб, а й для продажу електрики сусідам.
  3. Особиста електростанція за принципом летючого змія. Цей дивовижний проект являє собою великий літаючий змій, який на висоті до 1 км виробляє електроенергію. На висоті сила вітрових потоків набагато вище, а тому така проста і в той же час геніальна думка втілила в життя дуже потужний і портативний вітрогенератор.
  4. Сонячні батареї в формі кулі зі скла. Сучасні сонячні установки незважаючи на свою продуктивність, мають низький коефіцієнт корисної дії. Це означає, що для досягнення потрібного рівня потужності в мережі потрібно зайняти панелями великий простір. Великий скляну кулю, що може змінювати кут нахилу для кращої взаємодії з сонячними променями дозволяє збільшити жалюгідний показник ККД в 3 рази. Особливою перевагою пристрою є його здатність генерувати енергію навіть від нічного світла місяця і зірок.
  5. Електростанція всередині дитячих качель. Під час дитячих ігор, катання на гойдалках, всередині відбуваються рухи турбін, які виробляють електрику. Отриманої енергії не вистачить для повноцінної роботи автономних будинків, але для освячення вулиці цілком підходить.

Сонячні батареї, вітряки і теплові насоси бувають різних видів, як то кажуть, на колір і смак… До речі ось сторінка де можна підібрати тепловий насос. Та важливо пам’ятати, що чим новіша технологія, тим дорожче вона коштує, а тому потрібно заздалегідь обміркувати покупку.



• не пропусти