Острови Рача біля узбережжя Пхукета

289

Острови Рача Яй і Рача Ной розташовані неподалік від південно-східного узбережжя Пхукета. Відомі своєю ідеально прозорою морською водою, ці острови довгий час є виключним раєм для водолазів і любителів дайвінгу. Популярність Рача продовжує зростати ще й завдяки ідеальним пляжам з білим піском, де можна відпочити і позасмагати в тиші.

Добиратися до остову Рача можна від прилеглих островів або від Пхукета . На швидкісному моторному катері шлях займе не більше півгодини, в той час як подорож на звичайній човні може займати до двох годин.

Практично всі туроператори Пхукета пропонують тури на ці острови з оглядом визначних пам’яток. До Рача Ной розташований в 10 кілометрах від Рача Яй і є кораловим рифом. Пляжів тут практично немає, берег скелястий. Тут краще половити рибу на човні, а плавати не рекомендується.

Рача Яй ж приймає туристів цілий рік і тут доступні всі види відпочинку. Тільки коли на морі починається шторм, човни можуть відмінити свої поїздки на острів з міркувань безпеки, але це буває всього кілька разів за весь літній сезон.

Подорожувати по острову найкраще пішки, тут є маленька мережа шляхів-стежин, що зв’язують всі пляжі й курорти. Можна без проблем відправитися з бунгало на Сіамський пляж і назад. Буде потрібно всього 10-12 хвилин, щоб дістатися до пляжів на іншій стороні Рача Яй. Можна також при бажанні орендувати мопед або квадроцикл.

Багато хто приїжджає сюди з Пхукета, щоб уникнути шуму і суєти великого острова. Вас тут будуть оточувати тільки кокосові гаї і індійські буйволи, які пасуться поблизу. Тут можна чудово провести час, займаючись дайвінгом, оскільки це одне з найкращих місць Тайланда для підводного занурення. До того ж, під водою можна помилуватися на коралові рифи, яких не знайти на великому острові.

Це одне з кращих місць для релаксації, так як тут набагато менше туристів, а гідроцикли і вітрильний спорт офіційно заборонені. Пляжі – це в основному білий порошкоподібний пісок з великою кількістю вільного простору. Тут можна комфортно розташуватися в усамітненні, загоряючи на гамаку.

У центрі Рача Яй є невелике село, де є магазини і кілька ресторанів. Тут можна купити все необхідне, а так само добре і смачно поїсти. Їжа надається на будь-який смак, і в якомусь з ресторанів Ви напевно знайдете те, що Вам до душі.

Розміститися можна в двох готелях. Raya Resort пропонує розміщення приблизно в 2500-8000 тайських Батов за ніч і є курортом середнього діапазону. Бунгало Райа – більш бюджетне місце, і вартість однієї ночі тут становить 1300-1600 тайських батів. Мобільний зв’язок працює на всій території острова, а інтернет доступний у кожному з готелів.

Острови Рача біля узбережжя Пхукета (1)

Острови Рача біля узбережжя Пхукета (2)

Острови Рача біля узбережжя Пхукета (3)

Острови Рача біля узбережжя Пхукета (4)

Острови Рача біля узбережжя Пхукета (5)

Острови Рача біля узбережжя Пхукета (6)