Прага. Де зупинитись і як провести вихідні?

1351

Прекрасне готичне місто відоме своєю любов’ю до Моцарта та Джона Леннона, якісним пивом і красивими замками. Та звісно з мостом, який оповитий не лише туманом, але й безліччю легенд. Та ми розповідатимемо не про легенди й історію. А про те, як краще спланувати подорож до Праги. Яке житло обрати в столиці Чехії, як дістатись туди з України, що обов’язково встигнути подивитись і в яких закладах випити кави. Отже, розбираємо все по пунктах:

Що робити у Празі на вихідних?

Ми вже згадали про Карлів міст — до нього слід йти в першу чергу. Далі неодмінно побачити Празькі куранти — 600-річний механічний годинник неймовірної краси.

Прогулятись через Празький град — там ви знайдете кращі локації для своїх фотографій. Але це все знамениті туристичні місця, про які можна дізнатись із довідників.

Єврейський квартал — місце, на яке варто витратити щонайменше пів дня. Там і заклади з традиційною кухнею, і синагоги, і школи. Особливо варто завітати на старе кладовище. А тим, хто цікавиться літературою — особливо сподобається будинок Франца Кафки, розташований у цьому ж кварталі.

Стіна Джона Леннона — стала туристичною локацією випадково. Одного разу там з’явилось графіті із зображенням цього знаменитого музиканта, а далі все почало розростатись. Тепер вся вона вкрита малюнками, які висловлюють прихильність та любов до Леннона.

Дім, що танцює — сучасна споруда, котра вражає всіх незвичною формою. Також досить відоме туристичне місце.

Летенські сади — це величезний парк, в якому можна блукати досить довго. Але якщо ви їдете взимку і пікніки вас не цікавлять — оминати пак все рівно не варто. Там знаходиться одразу декілька оглядових майданчиків, з яких відкривається чудовий вид на центр Праги.

Як дістатись з України?

Палнуючи подорож за 2-4 місяці, то можна знайти дешеві квитки на переліт до Польщі, а звідти вже трохи проїхатись у Прагу. Квитки Київ — Вроцлав коштуватимуть близько 20 євро у два боки. А проїзд із Вроцлава до Праги в дві сторони обійдеться вам від 28 євро. Тож при правильному плануванні можна швидко дістатись до бажаного міста за 48 євро. А зі Львову зробити це буде ще простіше.

Де жити в столиці Чехії?

На новорічні свята житло буде знайти не просто. У інший же час — все як в будь-якій європейській столиці. Є безліч хостелів і готелів. Але не слід забувати про оренду житла в місцевих. Якщо подорожуєте компанією від 3 осіб — значно заощадите на житлі, а замсіть хостелу будете жити у власній квартирі.

Цікаві заклади у Празі:

Cafe Letka — недорога кава, яку готують усіма сучасними способами, а також традиційні десерти. Варто відвідати, хоча б через прекрасний інтер’єр закладу.

Monolok Cafe — світлий та просторий заклад із ароматною кавою та великим вибором класичних сніданків.

La Bohème Café — назва каже сама за себе. Старі крісла наче створені для того, щоб ти сидів там з кашечкою чаю чи кави і читав цікаву книжку.

Onesip Coffee — один із найпопулярніших закладів серед туристів та місцевих кавоманів.

Super Tramp Coffee — а тут не лише смачна кава, але й найгарніший дворик серед закладів столиці. Лише заради нього варто сюди зазирнути.

Також, тим хто хоче недорого поїсти місцевої кухні радимо завітати до Cafe Merkur, Pivnice U Jary і Cafe Bar Archa U Prokupku. Адже не дивлячись на низькі ціни — відгуки у них виключно хороші.

А ви вже почали планувати свою мандрівку?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти