Острів Відей в Ісландії: приголомшливі пейзажі і вежа, присвячена Джону Леннону

657

Ісландія – красива країна. Кожен турист, що приїжджає сюди, потрапляє в казкову атмосферу зелених пагорбів і безкраїх просторів.

Фото: shutterstock

Одним з найпривабливіших місць в Ісландії є острів Відей, унікальне місце, яке зберегло свою первозданну красу. Він приваблює своїми парками, річками, водоспадами, і гейзерами. Крім того, тут можна побачити споруди 10 століття, які досить добре збереглися.

Відей знаходиться недалеко від Рейк’явіка, їх розділять маленька протока Відейярсунд протяжністю всього 600 м, тому острів можна розгледіти практично з будь-якої точки «серця» Ісландії. Одним з найпопулярніших місць тут є вежа «Уяви собі світ», вона присвячена Джону Леннону і його дружині.

Фото: terra-z.com

У острова є і свої легенди. Вважається, що тут немає жодної миші. Ходять чутки, що колись ці звірята завдавали великої шкоди посівам місцевих жителів, тому святий Торлак, захисник Ісландії, освятив острів святою водою і гризуни його покинули. Ця особливість острова підтримується місцевими жителями і владою, тому між ним і «великою землею» немає жодного моста, щоб у мишей і щурів не було можливості до нього дістатися.

Фото: shutterstock

Одне з улюблених розваг туристів на Відеї – спостереження за птахами. Тут гніздяться кілька тисяч пернатих, наприклад, гаги, бекаси, крячки та інші види.

Ще одним цікавим місцем на острові є Вікірд. Це форт, який був зведений для захисту місцевого монастиря. Тут встановлено пам’ятник матросам, які загинули під час служби на канадському есмінці «Скина», який зазнав аварії, потрапивши в сильний шторм. Корабель розбився недалеко від острова і велика частина команди була врятована, але 15 членів екіпажу загинули.

Фото: shutterstock

На острові кілька століть назад були знищені практично всі дерева, проте його назва перекладається як «острів дерев». На Відеї збереглися інші рослини, тут з більш 160 видів.

Острів Відей – це відмінне місце щоб насолодитися природою і забути про міський шум, загазованому повітрі і вічному поспіху.

За матеріалами vokrugsveta.ua



• не пропусти