Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (фото)

581

Водоспад Каракол (порт. Cascata do Caracol — «водоспад равлика») розташований в лісах Бразилії в парку з тією ж назвою, приблизно в семи кілометрах від міста Канела. Разом з містом Грамаду, місто Канела утворює економіко-статистичний мікрорегіон Грамаду-Канела, що є важливим туристичним центром.

Особливою популярністю у мандрівників користується екотуризм, походи, скелелазіння, рафтинг по річках і верхова їзда. Все це можливо завдяки багатій і різноманітній природі в околицях Канело. Головною ж пам’яткою міста є Парк Каракол і однойменний водоспад.

Водоспад Каракол став дуже популярним серед туристів багато в чому через свою доступність. По своїй популярності ця природна пам’ятка поступається хіба що водоспадаи Ігуасу.

Води річки Каракол, що розрізають гірський хребет Serra Geral, розташований в південній частині країни, зриваються в ущелину з базальтової скелі висотою 131 метр. Бажаючі можуть спуститися вниз до основи водоспаду по металевій драбині з 927 сходинок. Зворотний шлях наверх буде досить важким, варто це враховувати. У парку поруч із водоспадом побудована невелика башта з ліфтом та оглядовим майданчиком нагорі. З неї відкриваються красиві панорамні види на водоспад і ущелину, зарослу дикими лісами. Ще є канатна дорога, що дозволяє розглянути водоспад з повітря і з вершини пагорба.

У самому парку є декілька кафе і невеликих ресторанчиків, а також безліч крамничок, продають сувеніри та вироби місцевих ремісників. Прогулянка по тінистих алеях парку в оточенні квітучих гортензій стане приємним доповненням вашого подорожі та відпочинку.

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (1)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (2)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (3)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (4)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (5)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (6)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (7)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (9)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (8)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (10)

Водоспад Каракол, мальовничий водоспад в лісах Бразилії (11)