Унікальна скельна архітектура Стародавнього світу (11 фото)

976

До скельної архітектури відноситься безліч структур. Серед них: житло, гробниці, храми, які були висічені з скелі. Фасади і внутрішнє планування відображає архітектурний стиль, час, у який було створено будову. Багато вражаючих прикладів скельної архітектури – скельні монолітні утворення, що представляють собою цільний матеріал.

Багато стародавніх прикладіх скельної архітектури, такі як стародавнє місто Петра в Йорданії, вирізалися протягом десятків сотень років, за допомогою долото.

Складність робіт по каменю стала причиною того, що багато конструкції не були завершені. Це стосується і Панча Ратха в штаті Таміл Наду, в Індії.

Найбільш ранні і найвідоміші приклади скельних будов – Гіпогей Паола (Мальта). Комплекс був побудований приблизно в 3000 р. до н.е. і виявлений робітниками в 1902 році.

Одинадцять монолітних церков у Лалібела, (Ефіопія) – одні з останніх створених конструкцій скельної архітектури. Вони були створені близько 1100 року н.е.

Храм Кайласанатха – один з багатьох скельних храмів-святинь в печерах Еллори, в Індії. Храми створювалися в 400-900 роках н.е. Територія комплексу храмів також є домом для гігантського сидячого Будди.

У той час як багато древніх цивілізацій створили свої вікові пам’ятки архітектури, Каппадокія в Туреччині є винятковим історичним місцем, яке може похвалитися безліччю історичних кам’яних конструкцій, підземними містами, віковими міськими пейзажами, які нагадують мурашник. Всі ці об’єкти населені людьми і донині.

Також читайте про Вражаючі зразки стародавнього житла у скелях (8 фото)



• не пропусти