Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (6 фото)

960

Розташовані недалеко від узбережжя південно-західній Австралії, тисячі стовпів вапняку підвищуються прямо над рухомими жовтими пісками. У деяких місцях вони досягають три з половиною метри заввишки. Деякі зазубрені з гострим краєм до самої вершини, у той час як інші нагадують надгробні плити. Це – Пустеля Веж, частина Національного парку Намбунг приблизно в 200 кілометрах на північ від Перта. Ці дивовижні природні структури вапняку були сформовані приблизно 25,000 – 30,000 років тому, після того, як море відступило і залишило колонії морських черепашок. Протягом довгого часу прибережні вітри видалили навколишній пісок, залишаючи стовпи і башти в їх нинішньому вигляді.

Хоча формування Вершин зайняло б багато тисяч років, вони були досліджені лише в останні часи. Споконвічні експонати віком принаймні 6,000 років були знайдені в Пустелі Веж, незважаючи на відсутність інших доказів присутності аборигенів. Це дає підставу припускати, що Вершини були сформовані приблизно 6,000 років тому і потім покриті рухомими пісками, перш, ніж знову з’явилися кілька сотень років тому. Цей процес може бути помічений в дії і сьогодні – з переважаючими південними вітрами. Протягом довгого часу шпилі вапняку будуть знову покриті дрейфуючим піском і цикл повториться, створюючи дивні і чудові форми.

Вершини залишилися невідомими більшості австралійців до 1960-их, коли область була додана до Національного парку Намбунг. Сьогодні пустеля Веж приймає більш ніж 250,000 відвідувачів на рік.

Кращий сезон, щоб побачити Вершини, триває від серпня до жовтня, коли при помірній погоді польові квіти починають цвісти. Формування вершини найкраще розглядати рано вранці або пізно ввечері, оскільки гра світла викликає контраст, який дозволяє бачити всі їх особливості.

Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (1)

Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (2)

Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (3)

Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (4)

Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (5)

Пустеля Веж в Національному парку Намбунг, Австралія (6)



• не пропусти