Одна з найбільш звивистих вулиць світу – провулок Змії в Берлінгтоні (5 фото)

316

“Найбільш звивиста вулиця в світі” є оспорюваним титулом. У той час як більшість публікацій визнає Ломбард-Стріт у Сан-Франциско, Каліфорнія, дорогою з більшістю вигинів і поворотів, колись таким був Провулок Змії в Берлінгтоні, Айова. Тим не менш, Ломбард-Стріт у Сан-Франциско перемагає її кількома поворотами.

Нещодавно була опублікована стаття про найвідоміші вулиці світу, доповнимо її ще одним цікавим претендентом на це звання.

Серпантин Зміїного провулка включає п’ять напівкривих і кілька кривих на чверть з довжиною в 275 футів і нахилом в 21%. Дорога була побудована німецькими засновниками міста в 1894, як експериментальний вуличний дизайн, щоб подолати фізичні обмеження і круте піднесення Пагорба Спадщини. Дорога була призначена, щоб зв’язати діловий район в центрі міста і торговий район, розташований на Шостій Норт-Стріт. Три німецьких іммігранта задумали і виконали ідею в’юнкої вулиці, схожою на шляхахи виноградників у Франції та Німеччині. Вулицю закінчили в 1898, але спочатку не називали Зміїною алеєю. Кілька років по тому один житель відзначив, що вулиця нагадала йому про змію, так і закріпилося це ім’я.

Зміїна алея прокладена вапняком і бруківкою. Цеглини були покладені під кутом, щоб забезпечити коням кращу опору, коли вони спускалися. На жаль, вгору коням забиратися не виходило. З цієї причини, навіть до цього дня, Провулок Змії залишається однобічною вулицею. Проте, один раз на рік організовується велогонка – Критерій провулку Змії – де наїзники мчать в гору.

Читайте в продовження про Ломбард стріт, яка конкурує зі Зміїної алеєю за звання звивистої дороги.

Ода з найбільш звивистих вулиць світу - Провулок Змії в Берлінгтоні, Айова (1)

Ода з найбільш звивистих вулиць світу - Провулок Змії в Берлінгтоні, Айова (2)

Ода з найбільш звивистих вулиць світу - Провулок Змії в Берлінгтоні, Айова (3)

Ода з найбільш звивистих вулиць світу - Провулок Змії в Берлінгтоні, Айова (4)

Ода з найбільш звивистих вулиць світу - Провулок Змії в Берлінгтоні, Айова (5)



• не пропусти