Канадські зимові пейзажі: озеро Авраама, “прикрашене” бульбашками повітря

679

Мальовниче канадське озеро Авраам (Abraham Lake) – рукотворне диво. Воно було створене під час будівництва греблі Bighorn Dam на річці North Saskatchewan, а свою назву отримало на честь Сайласа Авраама (Silas Abraham), що проживав на цій території в 19 столітті. Це озеро – улюблене місце для фотографів, оскільки його льодовий покрив поцяткований візерунками з замерзлих бульбашок повітря.

Причина такого природного феномена пояснюється дуже просто: з дна озера до вже застиглої кромці льоду піднімаються бульбашки метану. Вони застигають на різній глибині, що і створює такий незвичайний візуальний ефект. Метан на протязі всієї зими виробляють рослини, які ростуть на дні озера.

Незважаючи на те, що озеро Авраама надзвичайно красиво, прогулянки по ньому не викликають у більшості фотографів приємних спогадів. Найчастіше зимова температура біля підніжжя Скелястих гір дуже низька (близько 30 градусів морозу і пронизливий крижаний вітер), і сніжного покриву практично немає. Ходити по льоду – і зовсім заняття не з приємних, оскільки його поверхня поцяткована тріщинами, а темне дно, проглядає через «нитки» бульбашок виглядає зловісно.

До речі, Канада, багата природними чудесами, хороша не тільки взимку, а й восени. На нашому сайті Культурологія.ру ми вже писали про природному зачаруванні парку Алгонквін , а також про нересті лосося в річці Адамс , подивитися на який з’їжджаються туристи з усього світу.

Канадські зимові пейзажі: озеро Авраама, "прикрашене" бульбашками повітря (1)

Канадські зимові пейзажі: озеро Авраама, "прикрашене" бульбашками повітря (2)

Канадські зимові пейзажі: озеро Авраама, "прикрашене" бульбашками повітря (3)

Канадські зимові пейзажі: озеро Авраама, "прикрашене" бульбашками повітря (4)

Канадські зимові пейзажі: озеро Авраама, "прикрашене" бульбашками повітря (5)