Сетеніль-де-лас-Бодегас – іспанське місто, загублене в каменях

719

Потрапляючи в іспанське місто Сетеніль-де-лас-Бодегас , на розум приходить біблійна істина про те, що є час розкидати каміння, і час збирати каміння. Здається, ці слова тут зрозумілі буквально, і якісь невідомі сили зібрали всі кам’яні брили в околицях, а після – помістили серед них безліч житлових будинків. Мабуть, це один із найдивовижніших куточків Андалусії.

Сетеніль-де-лас-Бодегас здавна славиться своїм унікальним географічним положенням: більшість будинків буквально «врізані» у скелі, побудовані шляхом розширення природних печер. Подібну картину можна побачити хіба що в Болівії , де місто Ле Пас «розрослось» в кратері згаслого вулкана.

Історичні відомості вказують на те, що Сетеніль-де-лас-Бодегас – стародавнє поселення. Його жителі прославилися завдяки військовій хоробрості, вони стійко оберігали місто від численних атак римських воїнів, яким в 1 в. н.е. вдалося увійти в місто лише після 15-денної облоги. Вчені вважають, що етимологія назви «Сетеніль» пов’язана з військовими подіями: це слово походить від «septem nihil», що буквально означає «сім разів без результату». Саме таким було кількість безуспішних атак римлян, в яких мешканцям міста вдалося вистояти. Друга частина назви «-де-лас-Бодегас» з’явилася пізніше, завдяки рясному виробництва цінних сортів вина, якими досі славиться ця місцевість. Примітно, що перші виноградники були висаджені на цій території саме християнами на додаток до виростати тут оливковою та мигдальним гаях.

За довгі роки Сетеніль-де-лас-Бодегас став популярний не тільки завдяки виноробству, це місто має кращу «м’ясну» репутацію в регіоні, в численних барах і ресторанах подають відмінні страви зі свинини.

Сетеніль-де-лас-Бодегас - іспанське місто, загублене в каменях (1)

Сетеніль-де-лас-Бодегас - іспанське місто, загублене в каменях (2)

Сетеніль-де-лас-Бодегас - іспанське місто, загублене в каменях (3)

Сетеніль-де-лас-Бодегас - іспанське місто, загублене в каменях (4)

Сетеніль-де-лас-Бодегас - іспанське місто, загублене в каменях (5)

Сетеніль-де-лас-Бодегас - іспанське місто, загублене в каменях (6)