Археологи знайшли 5000-річний малюнок, що нагадує біблійний опис народження Христа

959

Група італійських археологів поділилася результатами дослідження наскельних малюнків, знайдених у 2005 році у пустелі Сахара. На одному з них зображено дитину між батьками, зірку на сході та дві тварини, що дуже нагадує біблійний сюжет про народження Ісуса Христа.

Як розповідає Arkeonews, вчені вважають це найстарішим зображенням вертепу з будь-коли знайдених. Живопис знаходиться на стелі невеликої порожнини у скелі, яку згодом назвали «Печерою батьків». Розташована вона на території Єгипту між плато Гільф аль-Кебір та долиною Нілу.

Це дуже незабутня сцена, яка справді схожа на різдвяний вертеп, але вона передує йому приблизно на 3 000 років“, – Марко Морелли, геолог, директор Музею планетарних наук у Прато (Італія).

У новому звіті також повідомляється, що скельний живопис виконаний за допомогою червонувато-коричневої охри. Одне із зображень тварин — це лев без голови, який вважається одним із символів Христа. Дитина на цій картині трохи піднята до небес, що могла символізувати народження або вагітність, зазначають автори роботи.

Вертеп – це печера, в якій, згідно з Писанням, народився Ісус. У Євангелії від Матвія говориться, що три мудреці пішли за зіркою, що зійшла, яка привела їх до місця народження Ісуса у Віфлеємі.



• не пропусти