Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (ФОТО)

574

Подорожуючи по Єгипту, Ви обов’язково повинні відвідати оточений з одного боку пісками, а з іншого – Нілом, Стародавнє місто Каїр. У столиці переплетена, як стара, так і нова історія Єгипту. Що ж стосується Каїра, то це неонові вогні і пальми, галасливі базарчики і множинні ятки з сувенірами. Від таких контрастів захоплює дух. З високої стіни Цитаделі Салладіна відкривається велика панорама міста. Звідси видно мінарети мечеті Мухаммеда Алі і мечеті великого султана Калауна. У єгипетському музеї Ви зможете ознайомитися з багатою колекцією експонатів Давнього Єгипту і скарбами гробниці Тутанхамона.

З Каїром зливається місто Гіза, знаменитий на весь світ своїми Піраміди і Великий Сфінкс. Більше сотні Пірамід розташовані вздовж лівого берега Нілу. В епоху Стародавнього царства тут знаходилася столиця – Мемфіс. На околиці Каїра (плато Гіза) розташовані найвідоміші піраміди – Хеопса, Мікеріна, а також кілька невеликих – це гробниці їхніх дружин, жерців і крупних чиновників. Звичайно, Ви можете вибрати поїздку в оздоровчі санаторії України , але там точно немає музею Луксор під відкритим небом. Він розташувався на березі Нілу. У той же час Фіви – відомий, як «місто мертвих», знаходиться на західному березі Нілу, а ось сучасний Луксор на східному березі. Тут в Долині царів, де знаходяться 42 гробниці, викликає інтерес розписана гробниця Нефертіті.

Найдивовижніший регіон Єгипту – це Синайський півострів, який пов’язує Африку з Азією. Північ півострова займає плато, на півдні – гори, утворені кристалічними породами. По доданню тут Мойсей говорив з Богом, а по «шовковому” шляху купці переправляли товари з Далекого Сходу. Синай цікавий своїми гарячими джерелами, які розташувалися уздовж західного узбережжя. Один з найцікавіших об’єктів Сіная – це монастир Святої Катерини. Він розташований на висоті 1570 м в долині між горами Мойсея, Катаріни і Сафсафа, недавлеко від монастиря Синайська гора або гора Мойсея.

Перлина Середземного моря – місто Олександрія. Вона знаменита одним із семи чудес світу – Фаросській маяк, що звалилися від сильного землетрусу в 14 столітті. Для тих, хто хоче побувати в на червономорському курорті Сафага, краще вибрати даний маршрут. Сафага являє ідеальні умови для любителів попірнати і позайматися віндсерфінгом. А ще пляжі Сафаги знамениті своїм піском, який здатний виліковувати багато хвороб опорно-рухового апарату, а також шкірні захворювання, наприклад, псоріаз. На півдні Синайського півострова, який омивається водами Червоного моря – Акаба і Суец розташувався екологічно чистий куточок на планеті – Курорт Шарле – Ель Шейх. Для любителів підводного екзотики це місце можна вважати справжнім раєм.

Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (1)

Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (2)

Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (3)

Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (4)

Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (5)

Подорожуємо по Єгипту! Екскурсія для туристів-новачків (6)



• не пропусти