Відвідай ці 10 країн, де можна дешево жити й подорожувати

1946

Все більше країн починають відкривати свої кордони для відвідувачів. Українським туристам вже можна їхати до 39 країн світу і з кожним тижнем до них додаються нові держави. І поки сезон відпусток не закінчився і нас попереду чекає тепле бабине літо варто обирати країни для цікавих подорожей.

У цій статті ви дізнаєтесь про 10 країн, подорож до яких по кишені кожному туристу. Враження після відпустки у вас будуть не гірші, ніж після відвідування дорогих курортів.

  1. Греція

Історичні місця, про які ми читали на сторінках «Історії древнього світу» манять до Греції туристів з України. Мальовничі узбережжя, бірюзова вода Егейського моря й білі будиночки на схилах пагорбів залишають незабутні враження на довго.

Орендувати житло легко та дешево. Апартаменти в історичному центрі Афін коштують від 500 гривень за добу. У кафе поряд пропонують страви з традиційної грецької кухні. Розмір порцій та ціни вас приємно здивують.

  1. Аргентина

Хоч ця країна ще не відкрита для великої кількості туристів, але її ми не змогли оминути увагою. Столицю Аргентини Буенос Айрес називають найкращим містом для відпочинку любителів яскравого нічного життя. Якщо захочете залишитися у цьому місці, то ліжко у хостелі можна знайти за 150 гривень, а ось окремий номер у готелі обійдеться вартістю від 650 гривень за ніч. Любителі історичних пам’яток та нових вражень від див природи можуть відвідати місто Мендоса, національний парк Тьерра дель Фуего, або приголомшливий водоспад Ігуасу.

  1. Шрі-Ланка

«Найкращий піщаний пляж, вершини гір, що покриті білими хмарами, водоспади, чайні плантації й пальмові дерева, які колишуться від подиху південного вітру – Шрі-Ланка схожа на рай для відпочинку».  Саме так описують острів туристичні сайти та блоги мандрівників. Провести недорого відпочинок можливо й ловлячи екзотичну рибку, подорожуючи зеленими джунглями, або просто насолоджуючись приємним сервісом у готелі на пляжі.

Знайти кімнати в хостелі можна за ціною від 150 гривень, а у готелі – від 400 гривень за ніч. Ціни на їжу у кафе не високі, але якщо вирішите економити, то краще знайти локації, де готують для місцевих. Там цінники будуть нижче у два-три рази, ніж у туристичних місцях.

  1. Болгарія

Болгарія вже відкрита для українців, тому сміливо можна пакувати валізи й вирушати на відпочинок. Проте не забувайте про засоби захисту від коронавірусу. В Болгарії завжди багато туристів. Можливо тому, що клімат і колорит там такі ж, як в Італії та Іспанії. Але все дешевше. В будь-який сезон в Болгарії знайдеться розвага для душі та на будь-який гаманець. Фестивалі й тусовки, виставки та міста-музеї, походи в гори або SPA курорти – залишається тільки вибирати та насолоджуватися!

Цінова ж політика радує: двомісний номер у готелі обійдеться від 500 гривень у Софії, хоча можна знайти й дешевше. Повноцінний обід у кафе від 150 гривень.

  1. Гондурас

Досвідченні мандрівники застерігають туристів від подорожі до Гондурасу. Вони називають цю країну «бандитським раєм». Насправді ж у Гондурасу є й інша сторона. Варто вибратися за межі міст і побачити неймовірну природу.

Для українців Гондурас – безвізова країна, якщо строк перебування не більше 90 днів. У країні є декілька туристичних регіонів, а найпопулярніший з них – центральний регіон та північне узбережжя.

Ціни на проживання залежать від регіону. Найдешевші номери в хостелах столиці Тегусігальпа коштують від 450 гривень. Харчування в недорогому ресторані обійдеться приблизно у 140 гривень.

  1. Угорщина

Історична перлина на Дунаї – місто Будапешт. Воно повинно бути у списку кожного мандрівника Європою. Серед пам’яток, які варто відвідати, окремо виділяють найвищу будівлю в місті – неоготичний парламент. Саме там зберігається корона Угорщини.

День присвятіть екскурсіям, а ввечері відвідайте місцеві кафе та паби, спробуйте шнапс та не відмовтесь від шматочка солодкого пирога. Відвідування кафе вийде від 140 гривень.

  1. Болівія

Найбільша у світі солона пустеля Salar de Uyuni знаходиться в Болівії. Туди прямують сотні туристів, аби побачити це диво природи. А за 10 км від фактичної столиці Болівії міста Ла-Пас лежить Місячна долина, ландшафти якої ніби переносить тебе із Землі у космос. Після подорожі до незвичайних куточків природи можна перекусити у кафе всього за 100 гривень. А оренда житла обійдеться від 500 гривень.

  1. Індія

Індія – країна контрастів. Тут можна витратити одразу всі свої заощадження у дорогих готелях та ресторанах, або ж не зупинятися у відомих туристичних місцях і зекономити. В такому випадку проживання та харчування на день обійдеться не більше 400-500 гривень. Решту грошей варто витратити на екскурсії храмами – храм Бірла-Мандір (Лакшмі-Нараян), храм Лотоса, храмовий комплекс Ашкардхам, Червоний Форт (Лал-Кила), Мейн-Базар.

  1. В’єтнам

Ця країна нічим не поступається у відпочинку у Таїланді та Філіппінах. Проте цінник у В’єтнамі на житло і харчування нижчий. Південний В’єтнам найкраще підходить для відпочинку у різні пори року. Тут знаходяться такі популярні морські курорти, як Муйне, Вунгтау, острови Фукуок і Кон Дао. А серцем південного В’єтнаму є найбільше місто і діловий центр країни – Хошимін.

Розваги та проживання у  В’єтнамі розраховані на будь-який гаманець. Проте і з тисячею гривень у кишені на декілька днів ви точно отримаєте гарний відпочинок і дах над головою. Замовити ж страву у недорогому ресторані обійдеться у 50 гривень.

  1. Камбоджа

В’їзд на територію держави Камбоджа поки що відкритий. Пам’ятайте тільки про засоби захисту від коронавірусу.  Ця країна посідає перше місце, як найдешевша країна для подорожей та проживання. Ніч у готелі коштуватиме від 300 гривень, а смачно поїсти у ресторані й того менше. У недорогому ресторані можна пообідати на суму до 100 гривень. Раніше тільки досвідчені мандрівники їхали сюди за новими відчуттями. Тепер же країна відкрита для будь-кого. Найвідоміша історична пам’ятка, яку точно варто відвідати, – храмовий комплекс Анкор-Ват.

Нехай інші люди думають, що ви виграли в лотерею чи вам впав мільйон з неба, дивлячись на ваші фото з подорожей в Instagram. Подорож до інших країн не обов’язково повинна бути дорогою. Найголовніше, за чим мандрівники їдуть у далекі країни,  – нові відчуття та яскраві спогади.  І це добре, коли кожен може дозволити собі отримати такий досвід.

автор Альона Гук спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти