Для того, щоб запобігти дефіциту вітаміну С, потрібно їсти овочі, фрукти і ягоди, зазначив лікар Комаровський.
Відомий лікар Євген Комаровський повідомив, що аскорбінова кислота (вітамін С, або аскорбінова кислота) допомагає тільки при лікуванні цинги.
Через потрапляння в організм великих доз вітаміну С в нирках можуть утворитися камені, написав експерт в Instagram.
За його словами, аскорбінову кислоту використовують при лікуванні цинги, оскільки ця хвороба виникає через брак чи відсутність в організмі вітаміну С.
“… щоб не допустити дефіциту вітаміну С, слід використовувати не таблетки, а свіжі, термічно не оброблені овочі, фрукти, ягоди”, – зазначив лікар.
Раніше Євген Комаровський казав, що насправді одна з популярних в Україні каш – манка – далеко не така корисна, як заведено вважати, від неї практично немає користі.
Довідка: головні симптоми цинги – набухання і кровоточивість ясен, розхитування і випадання зубів, повільне загоєння ран.