У новому iOS 12.1 виявили баг з доступом до персональних даних

    76

    Через 20 годин після випуску Жозе Родрігес виявив, що тепер блокування на iPhone стало обійти ще простіше.

    Хакери найчастіше досить витонченим способом намагаються отримати доступ до персональних даних тієї або іншої людини, що їх цікавить. У новій iOS 12.1 виявили баг з доступом до персональних даних, який дає повну свободу дій для шахраїв і зломщиків тому, що обхід блокування в даному випадку був дуже простий і здійснювався через Face Time – технологію відео і аудіозвінків шляхом використання веб-камери.

    Дану проблему виявив Жозе Родрігес через 20 годин після випуску оновлення. В цілому схему він описав в своєму відео на YouTube і застеріг користувачів про недосконалість технології, яку застосували розробники «яблучної» компанії.

    У світі було безліч скандалів, пов’язаних з доступом до персональних даних, але ще жодна компанія, на жаль, не змогла забезпечити необхідний захист для своїх користувачів. Не існує технології, за допомогою якої люди були б повністю захищені від шахраїв або хакерів, поки вони часто знаходять способи злому блокувань пристроїв і іноді компанії-виробники допомагають їм в цьому своїми оновленнями. Природно, що це відбувається не спеціально, але без постійного оновлення системи пристрій також не може існувати, тому варто шукати виходи із ситуації і оповіщати розробників про проблеми з їх девайсами, щоб вони звернули на це увагу і як можна швидше усунули баг.



    • інші новини