Найголовніша приправа людей у всьому світі не тільки затримує рідину в організмі і призводить до ожиріння, але і може викликати незворотні нейродегенеративні порушення.
У Єльському університеті група фахівців провела дослідження про вплив солі на імунну систему і з’ясувала, що небезпеку надлишку солі дуже недооцінювали. Через надмірне вживання в їжу солі може почати розвиватися розсіяний склероз.
Справа в тому, що будь-які процеси всередині клітини через перенасичення солями можуть впливати на імунітет, а його ослаблення, в свою чергу, може привести до запалення центральної нервової системи. Це тим більш небезпечно, що сіль знищує в організмі вітамін D.
Вчені нагадують, що в усьому слід дотримуватися золотої середини. Повністю виключати сіль з раціону також нерозумно. Вона містить необхідні для повноцінного обміну речовин мінерали і мікроелементи.