«Не час відкорковувати шампанське»: Президент назвав кількість українців, які отримують «мінімалку»

    48

    Рівень середньої зарплати в Україні зростає, проте ще не час із цього приводу відкорковувати шампанське: в країні нині близько 4,5 мільйона осіб отримують мінімальну заробітну плату.

    Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з бізнесменами, яку транслює телеканал ZIK.

    Очільник держави наголосив, що ринок праці в Україні має бути конкурентоздатним порівняно не зі Середньою Азією, а з Євросоюзом. Петро Порошенко назвав офіційні дані, які були надані Державною прикордонною службою: так, 2017 року різниця між кількістю українців, які виїхали за межі країни і які повернулися до України, становить трохи більше 200 тисяч осіб.

    «Цифри, якими лякали нас, що в нас мільйон, два-три на рік поїхали – це неправда. Тенденція зростає: 2018 році на 10-15% виїжджає більше. Але в нас є час, щоби забезпечити нормальні умови для української робочої сили», – запевнив Петро Порошенко.

    Президент зазначив, що Україна стає частиною європейського ринку праці і наголосив на важливості належного рівня зарплат в країні. Очільник держави наголосив, що рівень середньої зарплати в Україні зростає, «проте ще не час із цього приводу відкорковувати шампанське».

    «Мільйони людей… ледве зводять кінці з кінцями», – зазначив Петро Порошенко.

    Очільник держави повідомив, що в Україні нині від 4,5 мільйона осіб за свою працю отримують мінімальну заробітну плату, а також додав, що підприємці щораз частіше скаржаться на брак робочої сили.

    Як повідомляли раніше, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що мінімальна заробітна плата з 1 січня 2019 року зросте до 4170 грн.

    Нагадаємо, представники профспілок заявили, що мінімальна заробітна плата в України нині є нижчою від рівня злиденності, визначеного ООН, хоч відповідно до норм чинного законодавства та міжнародних конвенції повинна становити щонайменше

    Мінімальна зарплата не нижче як 7,7 тис. грн: профспілки в Україні виходять на акції-мітинги 7,7 тис. грн.