У Сумах університетський професор Дмитро Бідюк створив їстівний посуд. Вчені стверджують, що винайшли його, аби знизити рівень забруднення навколишнього середовища. Але багато експертів відзначили, що це ще й може стати способом виживання при дефіциті їжі (у випадку настання голодних часів, наприклад).
Їстівний посуд можна використовувати замість пластикового. Відомо, що побутовий пластик дуже негативно впливає екологію, так процес розпаду таких виробів дуже тривалий і може тривати до 300 років, крім того, він надто токсичний.
Бідюк пропонує альтернативу токсичного пластику – їстівний посуд. По-перше, у нього низька собівартість, а по-друге, він нешкідливий і для здоров’я людей і для екології.
Своє ноу-хау винахідник презентував не тільки українцям, а й в Данії, в рамках міжнародного конкурсу студентських стартапів. Світова громадськість високо оцінила ідею вченого, і його проект зайняв перше місце, з чим і вітаємо науковців.
До слова, найбільше сподобалося громадськості, що всі вироби виготовлені з мармеладу.