Google+ закривають через непопулярність і проблеми з безпекою

    175

    Компанія Google вирішила припинити існування соціальної мережі Google+ для звичайних користувачів. Процес закриття займе близько 10 місяців, про це повідомили в офіційному блозі Google.

    Причини закриття Google+

    Сервіс, за заявою представників компанії, використовується вкрай рідко. 90% всіх призначених для користувача сеансів в Google+ не займають і п’яти секунд. Ще однією причиною закриття стала вразливість, яка існувала з 2015 року, а усунена була тільки в березні цього року. Вона полягає в тому, що конфіденційні дані були доступні стороннім розробникам. Незважаючи на всі труднощі, було прийнято рішення зберегти сервіс для корпоративних клієнтів, які використовують його для полегшення взаємодії між колегами.

    Інші зміни

    На додаток до припинення існування Google+, було оголошено про зміну налаштувань конфіденційності для інших сервісів Google. Зокрема, зміни обмежують доступ розробників до даних програми Gmail і пристроїв на Android в цілому. Розробники більше не будуть отримувати дозволи на журнал дзвінків і SMS. Що стосується змін в Gmail, то оновлення політики призначених для користувача даних так само дозволить обмежити інші додатки і обсяг їх доступу до даних користувача. Доступ до цих даних буде дозволений тільки з додатками, безпосередньо які розширюють функціональні можливості електронної пошти. Такими можуть бути поштові клієнти, служби резервного копіювання електронної пошти і служби підвищення продуктивності.

    Будь-який розробник, якому буде надано доступ, повинен буде пройти оцінку безпеки і погодитися з новими правилами обробки даних. Наприклад, не передавати або продавати призначені для користувача дані для таргетингу реклами, дослідження ринку, відстеження кампаній електронної пошти або інших незв’язаних цілей.



    • інші новини