Данські вчені з’ясували, що вітамін С допоможе запобігти інфаркту.
Саме завдяки йому майже всі вегетаріанці і любителі овочів і фруктів можуть похвалитися здоровими серцем і судинами.
За твердженням дослідників з університету Копенгагена, якщо вживати багато рослинної їжі, то це підвищить концентрацію вітаміну С в крові. В принципі аналогічний ефект може бути досягнутий в процесі прийому аптечних вітамінів, але фрукти-овочі смачніше. До того ж вони привчать людини дотримуватися здорового способу життя.
Як з’ясували вчені, вітамін С – одне з найпотужніших засобів для того, щоб продовжити здорове життя судин і серця. Такий висновок був зроблений в результаті спостереження за більш ніж 10 000 жителів Данії і зіставлення даних по частоті смертей від інфаркту та інших серцево-судинних захворювань з пристроєм їх ДНК.
Люди, які вживають багато фруктів і овочів, приблизно на 15 відсотків рідше страждали від проблем з серцем і судинами і на 20 відсотків рідше вмирали, ніж інші данці, які брали участь в експерименті.
Вітамін С позитивно впливає на зростання сполучної тканини, що підтримує роботу серця та інших органів. Крім того, він – потужний антиоксидант, що захищає ДНК і білки в клітинах судин і серця, підкреслили дослідники.




