Навесні дієтологи рекомендують перевести організм на літній “час”.
Йдеться про переведення на літній обмін речовин, тобто активному додаванні в раціон овочів для прискорення обмінних процесів, а також перехід на легкі для шлунка продукти.
Отже, що треба включити в раціон навесні.
Овочі і фрукти є свого роду пілінгом для організму, який послужить «віником» для кишечника і оновить слизові.
За півгодини до сніданку – стакан води, куди додати пару крапель лимона. Віддати перевагу зеленому чаю або трав’яним, скоротивши кількість кави і відмовившись від какао і газованої води.
Навесні рекомендується з м’яса залишити нежирну рибу і птицю.
Страви не смажити. Готувати на пару, варити або запікати.
Як гарнір до м’яса готуємо салати або овочі.
Солодощі вибираєм правильні – сухофрукти, зефір, пастила. Можна готувати фруктово-ягідне желе.
Переходимо на нежирну «кисломолочку».
Відмовляємося від білого хліба, замінивши його житнім, цільнозерновим або бородінським.
Кількість солі зводить до мінімуму, виключаємо з раціону консерви, соління та копчені продукти.
Для посилення обмінних процесів постійно потрібно пити воду.




