Після Кемерового: експерти вказали на головну проблему з ТРЦ в Україні

    103

    Перевірки українських торгово-розважальних центрів після трагедії в Кемеровому ні до чого не приведуть в умовах нинішнього законодавства.

    У всіх подібних закладів на даний момент існують проблеми з дотриманням норм пожежної безпеки, говорять експерти в сюжеті ТСН.

    Зокрема, архітектор Віктор Глеба стверджує, що відповідно до закону існують або розважальний або торговельний центр, і норми для них різні.

    “Торгово-розважальний центр – такого немає в законодавстві. Це два різних об’єкти виконуваних функцій, у них різні показники, в тому числі і по ширині евакуаційних проходів”, – пояснив він.

    Рятувальники визнають, що доведеться перевіряти те, що вже за фактом побудовано, але і такий рейд для підприємців не буде несподіваним – власники встигнуть підготуватися.

    “Ми не можемо влаштовувати раптові перевірки. Такий закон”, – пояснив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

    У разі виявлення порушень підприємцю нададуть припис, а в разі його невиконання можуть звернутися в поліцію і вимагати закриття закладу. Перші висновки майбутніх перевірок чиновники обіцяють оприлюднити через місяць.



    • інші новини