Користувачі Facebook подали колективний позов проти соцмережі

    52
    Позов був поданий на компанію через те, що вона порушила конфіденційність користувачів і відправляла не тільки листування, а й дані зі смартфона, які не торкалися Facebook.

    засудити Facebook

    Позов був поданий до суду штату Каліфорнія і до нього можуть приєднатися інші люди, які постраждали від витоку. Сума компенсації за шкоду, яку хочуть отримати позивачі, не називається.

    Колективний позов проти Facebook

    Три користувачі Facebook з США подали колективний позов проти соцмережі через витік даних.

    Минулого тижня на Facebook подав до суду один з інвесторів Фан Юань (Fan Yuan). У позові стверджується, що компанія Facebook спеціально брехала і підміняла поняття щодо політики компанії. Вона приховувала інформацію про те, що треті особи отримали повні дані мільйонів користувачів без їхнього відома. Таким чином компанія зазнала збитків на близько 50 мільярдів доларів, а разом з нею – і інвестори Facebook.

    Раніше розслідування щодо витоку даних і можливого впливу компанії Cambridge Analytica на політичні процеси почали Італія, Німеччина і США. У Штатах Facebook можуть оштрафувати на 40 тисяч доларів за кожне порушення. Детально про роботу компанії Cambridge Analytica і як був організований збір даних користувачів можна почитати в нашому матеріалі .

    Крім того, досить відомий програміст з Нової Зеландії Ділан МакКей знайшов докази того, що Facebook збирала дані про дзвінки та SMS користувачів пристроїв на системі Android.