“Схудла і змучилася”: адвокати розповіли, як голодуючій Савченко живеться в СІЗО

    99

    Адвокати заарештованого нардепа Надії Савченко відвідали її в слідчому ізоляторі, а сестра Віра залишила для неї передачу.

    Як повідомляє 112 канал, адвокати Дмитро Бугай та Віктор Чевгуз повідомили, що вже узгодили апеляційну скаргу, яку мають намір передати в суд.

    “Надія Вікторівна, як сказала, дійсно оголосила голодування, – відповідне звернення вона написала керівнику цієї структури (СІЗО, – ред.). Чесно кажучи, схудла, змарніла трохи, але посміхається”, – розповів Бугай.

    За його словами, для Савченко передали телевізор, а також інші необхідні речі.

    Як пише “Українська Правда”, Віра Савченко повідомила, що особисто сестру не бачила.

    “Мені дадуть дозвіл, можливо, коли слідчий розгляне мою заяву. Мені і мамі повинні дати дозвіл як найближчим родичам”, – сказала вона і додала, що провела в СІЗО близько години.

    Про голодування сестри Віра лише сказала: “Голодування – це її зброя проти тоталітарних режимів як в Кремлі, так і при цій владі, яка йде слідами Путіна”.

    За її словами, для сестри в ізолятор передализасоби гігієни, пральний порошок, шампунь, зубну щітку і пасту. При цьому співробітники СІЗО не дозволили пронестиелектрочайник і килимок.

    “Вона просила передати воду – воду не прийняли. Її можна тільки купувати: кладеш гроші на рахунок – і сам арештант собі замовляє воду”, – зазначила сестра нардепа.