Нема коли гратися в коміків: міжнародник “рознесла” політичні амбіції Зеленського

    302

    В Україні є запит на різноманітних коміків у політиці, але наша країна не в тому стані, щоб дозволити собі таку легковажність.

    Про це в ефірі ObozTV заявила експерт-міжнародник Ірина Верещук.

    Експерт провела паралелі між перемогою в Італії очолюваного блогером і коміком Беппе Грілло руху “5 зірок” і політичними амбіціями Володимира Зеленського.

    “Назвати Володимира Зеленського правим радикалом, звичайно складно, але схожість є. Так, це тренд на несистемність на неполітиків. В Україні є певні рухи, які, наприклад, підтримували б того таки Зеленського”, – зазначила експерт.

    Також вона навела в приклад Польщу і маргінальний рух Kukiz’15 на чолі з рок-музикантом Павелом Кукізом.

    “Він посів третє місце на президентських виборах і увійшов до парламенту, і сьогодні в сеймі відіграє чи не першу скрипку, коли не вистачає голосів. Він став відвертим українофобом. І зараз ми бачимо блогера і коміка, який приходить до влади в Італії”, – підкреслила міжнародник.

    При цьому Верещук вкрай негативно ставиться до подібних експериментів у політичному житті України.

    “Але я хочу застерегти, що Україна – не Італія. Ми не перебуваємо в ЄС, ми не члени НАТО, ми не може собі дозволити гратися в коміків і блогерів. Нам потрібні системні політики, нам потрібні технократи. Нехай вони будуть нецікаві і непрезентабельні, і не можуть користуватися такими інструментами. Нам потрібна Ангела Меркель, ті сили, які будуть витягати Україну з цього дна”, – підсумувала вона.