Microsoft вирішила відмовитися від Windows 10 S

    215

    Компанія Microsoft оголосила про закриття представленої менше року тому операційної системи Windows 10 S . Проект не зникне повністю, а перестане бути окремим незалежним продуктом, яким спочатку позиціонувався. Система стане частиною інших редакцій Windows 10.

    Microsoft Windows 10 S

    Windows 10 S була представлена ​​у вигляді окремої редакції Windows 10 і призначалася в першу чергу для запуску на недорогих ноутбуках і планшетах, що користуються популярністю в освітньому сегменті. У порівнянні з іншими версіями «десятки» вона має одну важлива відмінність: додаток можна встановлювати тільки з вбудованого магазину Microsoft Store.

    Тепер компанія має намір перетворити Windows 10 S в спеціальний режим S Mode, який буде вбудований в стандартні збірки Windows 10.

    «Інсайдери, які брали комп’ютери під управлінням Windows 10 S, можливо, помітили, що після оновлення до останніх збірок на їх влаштування тепер працюють під управлінням Windows 10 Pro In S Mode. Це зроблено спеціально, і їх комп’ютери продовжують працювати, як і раніше», – заявила Дона Саркар, керівник програми Windows Insider.

    Microsoft Windows 10 S

    Нові комп’ютери будуть поставлятися не з Windows 10 S, а з Windows 10 Home in S Mode, Windows 10 Education in S Mode і Windows 10 Pro in S Mode. Користувачі перших двох зможуть абсолютно безкоштовно перейти на звичайний Windows 10 Home і Windows 10 Education, а у випадку з Windows 10 Pro in S Mode за перехід доведеться заплатити $ 49.