7 неприємних наслідків повної відмови від кави

    302

    Якщо з нового року ви хочете повністю виключити з раціону каву, то це непогане рішення. Надлишок кофеїну шкідливий для здоров’я, але повна відмова від нього загрожує деякими неприємностями для організму.

    Головні болі

    Імовірність появи головних болів після відмови від кави становить 50%. Багато людей стикаються з мігренню незабаром після того, як вони відмовляються від звичної чашки кави з початку дня.

    Втома

    Без кави мозок не отримує звичної зарядки від кофеїну вранці. Все це призводить до хронічної втоми і швидкої стомлюваності.

    Знижена концентрація

    Якщо ви залежали від кофеїну протягом тривалого періоду часу, і з його допомогою гасили в собі сонливість, то відмова від кави може спровокувати втрату концентрації, що особливо небезпечно для водіїв автомобілів і пілотів літаків.

    Запори

    Кава є стимулятором шлунково-кишкової системи, який спонукає кишечник до випорожнення вранці. Без кофеїну травна система кілька загальмовується, але як і у всіх інших випадках, лише на деякий час.

    Блювота і нудота

    Відмова від кави може спровокувати нудоту і блювоту у деяких людей. Це класична ознака так званої кофеїнової ломки.

    Втрата мотивації і товариськості

    Не звинувачуйте себе в зниженні продуктивності на роботі. Відмова від кави зменшує рівень мотивації і робить людей менш товариськими.

    Депресія

    Чекайте стрибків настрою і періодів смутку в той момент, коли ви відмовитеся від кави. Також досить частими побічними ефектами кофеїновий ломки є тривожні стани і депресія.