Головні «Суперфуди» 2018 року

    253

    Сьогодні ми, як ніколи раніше, стурбовані правильним харчуванням і здоровим способом життя. У хід йдуть всі засоби: спорт, косметичні процедури, складні детокс-програми і, звичайно, рідкісні продукти, що володіють сильними корисними властивостями, наближеними до лікарських.

    Спіруліною, насінням Чіа, горіховими оліями і чаєм матчу вже більше нікого не здивуєш: на зміну популярним колись Суперфуд очікуються нові. Читайте, на які з них потрібно звернути увагу в цьому році.

    Баобаб

    Баобаб викликає асоціації з чим завгодно – наприклад, з теплими країнами і неймовірним довголіттям, але ніяк не з корисними продуктами. Виявляється, плоди цього дерева-гіганта, схожі на середнього розміру зеленуваті диньки, можна вважати Суперфуд.

    У продажу Суперфуд з цього дикорослого дерева найчастіше зустрічається у вигляді багатого клітковиною, пребіотики і антиоксидантами порошку. Він має тонкий аромат цитрусових і швидко засвоюється. Додавайте порошок баобаба в будь-які страви – від смузі і десертів до салатів і супів.

    Маніок

    Маніок – унікальне тропічна рослина, яке в сирому вигляді вкрай отруйна. З нього вже давно навчилися робити борошно, попередньо зваривши і перемолу плоди. Основне застосування маніока – альтернатива злакових культур.

    Люди з непереносимістю глютену обов’язково повинні звернути увагу на цей Суперфуд. До речі, він багатий клітковиною, вітамінами і мінералами, а тому його можна використовувати всім, хто цікавиться подібними тенденціями. Він вдало поєднується з багатьма інгредієнтами, роблячи їх гущавині.

    Морінга

    Порошок морінгі – ще один головний Суперфуд цього року. Його отримують з однойменних швидкорослих дерев Азії і Африки, а в Індії його використовують в аюрведою.

    Додаючи Морінг в свої напої, ви робите їх більш корисними, ніж натуральне молоко: в цьому Суперфуд міститься б’є рекорди кількість калію, кальцію, заліза і магнію. Пробуйте використовувати порошок морінгі і для приготування соусів і смузі: смак у цього Суперфуд легкий, нейтральний, а аромат близький до цитрусових.

    Чуфа

    Інша назва чуфи – земляний мінадль. Ці незвичайні горіхи їдять і в сирому, і в підсмаженому вигляді, попередньо вимочивши в воді. В Іспанії популярний напій орчата готуються якраз з чуфи, а в інших країнах цей продукт додають в кондитерські вироби – наприклад, в халву.

    Особливість земляного мигдалю в украй високою (тільки уявіть: 600 кілокалорій на 100 грамів) калорійності, а тому його рекомендують додавати в раціон спортсменам і людям, діяльність яких вимагає великих фізичних зусиль. Це повноцінний перекус, багатий також білком і магнієм.

    Ягоди маки

    Ягоди маки – ще одне “нововведення” 2018 року. Цей Суперфуд вже активно порівнюють з ягодами асаї, і “молодий суперник” явно виграє по багатьом параметрам. Високі показники антиоксидантів, наявність у складі вітамінів А і С, калію, заліза і кальцію роблять ягоди маки більш ефективними для прихильників здорового харчування.

    Ягоди маки їдять свіжими, сухими, у вигляді соків і порошків, які дуже швидко засвоюються організмом. Правда, 100 грамів такого порошку, замовлений в одному з інтернет-магазинів, обійдеться вам як мінімум в 1000 рублів.

    Каму-каму

    Це чудодійну рослину сімейства миртових зростає в тропічних лісах Амазонки. Його плоди – великі ягоди червоно-жовтого кольору, більше схожі на маленькі екзотичні фрукти. Їх сушать, подрібнюють в порошок і використовують в якості дуже корисною харчової добавки.

    Каму-каму знайшло свою нішу в кулінарії через цінних властивостей: багатий склад вітамінів і мінералів, клітковина, а також противірусні та антідепрессантние речовини – і це ще не кінець списку.

    Кавунове насіння

    Коли насіння Чіа стають старомодними, на арену топових Суперфуд виходять кавунове насіння. Цей продукт – багате джерело корисних жирів, протеїну, вітаміну В і магнію. Їх найкраще їсти на сніданок, додаючи в каші, смузі і сир в складі улюбленого топінгу.

    Існує також і масло з насіння кавуна. Його можна вживати в їжу, використовувати в лікувальних і косметичних цілях.

    Рожевий ананас

    Сліпучий рожевий колір відповідає різноманіттю цілющих властивостей цього незвичайного Суперфуд. У минулому році вчені (не забава заради, а виключно в наукових цілях, звичайно ж!) “Пофарбували” наш улюблений фрукт в самий життєрадісний відтінок, створивши за допомогою генної інженерії новий сорт ананаса.

    Крім екстравагантного зовнішнього вигляду новоспечений Суперфуд придбав і різні корисні властивості: у продукті збільшилася кількість лікопіну – корисного антиоксиданту, за сумісництвом відповідає за червоний колір томатів і кавунів (привіт кавуновим насінню!).