Пожежник розповів, як халатність і жага наживи “вбили” дітей в Одесі

    126

    Одеський пожежний розповів, як недбалість, відсутність необхідної пожежної сигналізації та інші причини призвели до смерті дітей в в дитячому таборі “Вікторія”

    Слова пожежного призводить український журналіст Олександр Курбатов.

    Зокрема, за словами пожежного, в пожежному гідранті не було потрібного тиску, але навіть якщо б воно було зразковим – це вже не нічого б не змінило, тому що до приїзду пожежних вся будівля була охоплена вогнем.

    “А приїхали швидко – від моменту надходження інформації про пожежу і до прибуття на місце пройшло від 4 до 6 хвилин. За цей час чисто через фізичні причини вогонь не міг так розгорітися, якби спрацювала протипожежна сигналізація, як годиться”, – вважає пожежний з 25 річним стажем.

    Також в таборі закінчився договір на обслуговування протипожежної системи, а сигнал про пожежу просто йшов в нікуди, поки діти повільно задихалися в чадному газі.

    “А ще будівлю табору було приречене бо там не було спеціальної протипожежної обробки будівлі. Якби ця обробка була, то в місці замикання максимум що сталося б – це обвуглювання, адже вогонь не перекинувся на сусідні дерев’яні будівлі, хоча там і плавився дах, і лопалися від жару скла “, – розповів пожежник журналісту.

    Курбатов вважає, що в трагедії винна й українська корупція.

    “Коли” Мерседеси “і” Лексуси “, заміські палаци та елітні квартири в центрі міста, депутатські мандати й високі посади – одне з них. Інше – це страждання і смерть. Просто сьогодні ми побачили чия смерть конкретно – трьох маленьких дівчаток. І страшна пожежа, який ви з пацанами заливали вогнем і піною – це лише наслідок, але не причина “, – розповів він.

    Журналіст повідомляє, що коли число пожеж і постраждалих перевищила всі попередні рекорди, новий губернатор Одеської області стукав кулаком і питав у власників водопровідних мереж скільки ще потрібно жертв, щоб вони щось зробили.

    “Тепер ми знаємо відповідь – на три життя більше, ніж було до цього. На три дитячих життя більше. Колишні та нинішні начальники водоканалу, мери Одеси, ви зможете пояснити батькам загиблих дівчаток ваші складності з роботою гідрантів в місті, за який ви брали на себе відповідальність? “, – задається питанням журналіст.

    Раніше стало відомо, що співробітниця одеського дитячого табору “Вікторія” Тетяна Ланина, яка відповідає за дотримання пожежної безпеки, втекла

    За його словами, дана людина оголошена в розшук.

    Нагадаємо, в Одеській поліції назвали ім’я людини, яку заарештували за підозрою в порушенні правил пожежної безпеки. Зокрема йдеться про директора дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркісяна.

    Раніше уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів, що число загиблих дітей в результаті пожежі в оздоровчо-спортивному таборі «Вікторія» в Одесі збільшилася до трьох.

     

    Джерело: Politeka