“Забирайтеся або ми допоможемо”: у Києві суд відібрав у вчительки подаровану державою квартиру

    472

    Київський апеляційний суд днями залишив у силі рішення суду першої інстанції про те, щоб виселити сім’ю вчительки Наталії Дем’яненко з квартири. Житло на проспекті Леся Курбаса жінка отримала в подарунок від держави.

    Про це повідомляє газета “Факти“.

    Наталія Дем’яненко 28 років пропрацювала вчителем молодших класів і майже стільки ж стояла в черзі на житло. Вселитися в квартиру, виділену сім’ї Дем’яненко столичною міськадміністрацією, вдалося лише через рік після обіцянки мера Олександра Попова в 2011 році.

    Вчителька зазначає, що до цього в квартирі жила неблагополучна сім’я, тому нові господарі, перед тим як переїхати, вклали великі гроші в капітальний ремонт житла – близько $20 тисяч.

    І ось несподіваний поворот. Два роки тому на сім’ю подали в суд: на квартиру претендувала донька колишньої власниці – та сама жінка, яку тут вже багато років ніхто не бачив.

    Під час судових засідань виявилося, що Святошинський районний суд визнав видачу ордера сім’ї Дем’яненко незаконною, оскільки “в момент передачі квартири житлоплоща не була вільною”. Сестра колишнього квартиронаймача заявила, що після смерті брата мешкала в квартирі без прописки, а пізніше суд визнав її право на користування квартирою – на підставі того, що ще в 1970 році вона була включена в ордер як один із членів сім’ї.

    Прописатися в квартирі їй, однак, не вдалося: в Святошинському районному управлінні міліції їй відмовили з формулюванням: “Судове рішення про право користування квартирою не передбачає обов’язкової реєстрації”.

    В результаті судових засідань ордер на квартиру, виданий державою сім’ї Дем’яненко, визнали незаконним, що спричинило за собою і визнання недійсним свідоцтва про приватизацію квартири.



    • інші новини