Воїни виправдали “дефективні” дрони від США

    1668

    Безпілотники Raven RQ-11B, які українська армія отримала в рамках військової допомоги від США, мають значні недоліки, але вони дуже допомогли під час війни на Донбасі.

    Про це повідомив прес-офіцер командування Повітряних сил Роман Юрчило, передає “Обозреватель“. Він зазначив, що дрони в цілому відповідають оперативно-тактичним вимогам. Але головний їх недолік в тому, що вони аналогові.

    Це словами, прес офіцера, робить безпілотники незахищеними від перехоплень противником. До того ж їх можна легко заглушити. Роман Юрчило вказав, що такий недолік не робить їх повністю небоєздатними.

    Він наголосив, що на момент поставок дронів із США, в українській армії взагалі не було жодних систем подібного типу. Безпілотники, за його словами, були саме на часі й дуже допомогли бійцям на Донбасі.

    “До того ж, зараз йде певне удосконалення використання цих комплексів і відпрацювання механізму дій у бойових умовах. Насправді тоді у нас не було чогось іншого, чим ми могли б протистояти Росії”, — підсумував прес-офіцер.



    • інші новини