Москвичі платитимуть комуналку за кримчан

    2146

    Жителям Москви з власної кишені доведеться компенсувати різницю в тарифах на житлово-комунальні послуги в окупованому Криму і в Росії.

    Відповідне розпорядження затвердив уряд РФ, розповідає політичний оглядач Сергій Стельмах у колонці “Думка” на сайті “Крим.Реалії“.

    Так, з липня поточного року тарифи на окупованому півострові зросли на 15-17%. Найбільше подорожчало опалення: з 1865 рублів за гігакалорію тепла до 2145 рублів.

    Із початком опалювального сезону це стало серйозною проблемою для кримчан, і російський уряд знайшов рішення: замість жителів півострова платитимуть москвичі.

    Зокрема, тарифи на ЖКП у Москві підняли на 7%. У Санкт-Петербурзі, Якутії і на Камчатці витрати на “комуналку” зростуть на 6%. На третьому місці опинилися Кемеровська область і Башкортостан, тут людям доведеться платити більше на 5,9% і 5,8% відповідно.

    Причину підвищення тарифів в уряді не пояснили. Не пояснюється також і те, чому анексований Крим отримав “тарифну амністію”.

    Однак, як зазначає Стельмах, таким чином уряд держави вчергове вирішує проблему за рахунок населення.

    “Різницю в тарифах переклали на Москву, жителі якої традиційно мають більші прибутки, ніж решта населення країни. Логіка проста: москвичі ‒ найбагатші, нехай вони і платять за “сакральний” півострів”, – зазначив він.

    Проте, за словами експерта, це не тільки бюрократичне рішення, але й політичне: Кремль вирішив перевірити громадськість на готовність з власної кишені підтримати збанкрутілий “Кримнаш”.



    • інші новини