Amazon може офіційно вийти на ринок України: Укрпошта веде переговори з USPS

    4

    Укрпошта веде важливі переговори з американською поштовою службою USPS (United States Postal Service), що може змінити правила гри для українського ринку онлайн-покупок. Співпраця з USPS відкриває шлях для Amazon та інших світових маркетплейсів до виходу на український ринок, заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський після робочої поїздки до США. 

    За словами Смілянського, перемовини з USPS вже досягли певного прогресу, і є шанси, що угода набуде чинності з 2025 року. Зокрема, вони вже домовились про обробку та доставку дрібних пакетів, що є важливим етапом підготовки. 

    «Я сподіваюсь, що угода почне діяти вже з 1 січня наступного року. Було б ідеально укласти всі формальності вже в листопаді, щоб підготуватись технологічно», — зазначив Смілянський. 

    Співпраця між Укрпоштою та USPS дасть можливість усім великим міжнародним маркетплейсам, включаючи Amazon, нарешті стати доступними для українських споживачів. USPS працює з багатьма глобальними гігантами електронної комерції, і завдяки цій угоді Укрпошта зможе запропонувати українцям доступ до більш широкого спектра товарів, а також сприяти експорту українських продуктів на іноземні ринки. 

    Як тільки угода буде підписана, Укрпошта отримає можливість активно співпрацювати з найбільшими світовими онлайн-магазинами, такими як Amazon. Це не лише покращить доступ до міжнародних покупок для українців, але й відкриє нові можливості для бізнесу, допомагаючи українським компаніям розширити експорт. 



    • інші новини