У школах проводитимуть уроки з біатлону: нова національна програма стартувала в Україні

    108

    Президент Федерації біатлону України Іван Крулько оголосив про початок впровадження уроку біатлону у загальноосвітніх школах по всій країні. Це важливий крок для розвитку цього виду спорту в Україні та створення нових можливостей для учнів, пише ZN.UA. 

    Національна програма “Урок біатлону” офіційно розпочала роботу, і вже перші комплекти для занять біатлоном були передані школам Києва. Іван Крулько з гордістю зазначив, що програма має на меті не лише зацікавити дітей спортом, а й підготувати майбутніх олімпійських чемпіонів. За його словами, запуск цієї програми є історичним кроком для біатлону в Україні. 

    “Ми передали перші 5 комплектів для занять біатлоном столичним школам, і тренери вже провели перше відкрите заняття. Бажаючих спробувати свої сили було дуже багато, що є хорошим знаком для майбутнього розвитку нашого спорту,” – підкреслив Крулько. 

    Іван Крулько також зазначив, що біатлон – це не лише фізична підготовка, а й розвиток дисципліни, концентрації та витривалості. Він висловив надію, що програма стане стимулом для появи нових талантів та олімпійських чемпіонів. 

    Програма “Урок біатлону” спрямована на те, щоб залучити молодь до спорту і підняти рівень популярності біатлону в Україні. Ініціатива вже отримала схвальні відгуки від учнів і тренерів, що дає надію на успішний розвиток цієї програми в майбутньому. 

    Нагадаємо, що для української команди сезон 2023/24 Кубка світу з біатлону став другим поспіль без жодних медалей. Проте Федерація біатлону України вбачає у запуску “Уроку біатлону” новий етап розвитку та можливість підготувати сильніших спортсменів для майбутніх змагань. 



    • інші новини