Ajax Systems відкриває нову лабораторію електроніки в НАУ

    52

    Національний авіаційний університет (НАУ) 25 вересня 2024 року став домом для нової лабораторії електроніки, ініційованої компанією Ajax Systems. Ця лабораторія має на меті навчити студентів створювати інноваційні рішення в галузі електроніки, про що повідомила сама компанія.

    Розташована на факультеті аеронавігації, електроніки та телекомунікацій, нова лабораторія розрахована на 20 студентів і є частиною освітньої ініціативи Ajax Next. Університет вже встиг протестувати лабораторію, де молодші курси створили свої перші радіоприймачі. В. о. ректорки НАУ, Ксенія Семенова, підкреслила, що це чудова можливість для молоді навчатися на сучасному обладнанні.

    Лабораторія оснащена всім необхідним для реалізації нових ідей. Тут є комп’ютери, мікроконтролери, оптичні прилади, 3D-принтери та інше обладнання. Студенти зможуть працювати над своїми проєктами, а також виконувати наукові та студентські роботи.

    У межах проєкту плануються спеціалізовані освітні програми, зокрема хакатони, майстер-класи та стартап-інкубатори. Олександр Конотопський, голова наглядової ради Ajax Systems, зазначив, що компанія має амбітну мету модернізувати технічні лабораторії в українських університетах, створюючи сучасні умови для навчання. Це забезпечить студентам доступ до ресурсів та можливість реалізовувати свої проєкти, здобуваючи практичні знання та досвід, корисні для їхньої кар’єри в комерційному секторі.

    Ініціативи лабораторії будуть доступні для студентів, які спеціалізуються на електроніці, телекомунікаціях, авіоніці та інтернеті речей. Перша програма стажування на базі НАУ в напрямку QA Device відбудеться в листопаді 2024 року.



    • інші новини