Aurora Flight Sciences показала концепт американського екраноплана

    72

    Американська компанія Aurora Flight Sciences, яка займається розробкою далекомагістрального літака Liberty Lifter для Агентства перспективних дослідницьких проєктів Міноборони США (DARPA), опублікувала відеоролик про можливості свого майбутнього екраноплану.

    Liberty Lifter виглядає як гвинтовий літак 1940-х років, але перше враження може бути оманливим.

    Майбутній екраноплан зможе перевозити 100 тонн вантажу на відстань до 12 тисяч кілометрів, злітати та приземлятися на воду, не боячись хвиль заввишки від одного до півтора метра. Його розробляють для потреб військових та проведення рятувальних операцій.

    За даними Aurora Flight Sciences, зараз триває робота зі створення демонстраційного зразка Liberty Lifter з розмахом крил 65 метрів, який буде здатний підіймати повітря майже 23 тонни вантажу.

    Перевага проєкту, за словами розробників, полягає в тому, що він поєднує транспортування в масштабі корабля зі швидкістю літака, а концепт дозволяє максимально підвищити ефективність за рахунок екранного ефекту та забезпечує швидке транспортування важких вантажів, для якого не потрібна злітно-посадкова смуга або портова інфраструктура.



    • інші новини