Мобілізація в Україні: чоловіки 50–60 років призиватимуться за окремими розпорядженнями

    948

    В Україні діє спеціальна директива, що регулює мобілізацію чоловіків віком від 50 до 60 років. Це обмеження стосується не всіх, однак є конкретні винятки, про які в коментарі для LIGA.net розповів народний депутат Федір Веніславський, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

    Як підтвердив Веніславський, у директиві Командування Сухопутних сил дійсно існує пункт, що обмежує мобілізацію чоловіків цієї вікової категорії. Таке рішення прийняте з огляду на загальну позицію військового керівництва країни.

    Згідно з документом, мобілізація чоловіків віком 50–60 років відбувається тільки за окремим мобілізаційним розпорядженням, яке видає Генеральний штаб ЗСУ.

    Народний депутат також наголосив, що чоловіки після 50 років підлягають призову лише в тому разі, якщо вони мають дефіцитні військово-облікові спеціальності. Це означає, що такі громадяни мають специфічні навички або досвід, які є вкрай необхідними для армії.

    Нагадаємо, що в Україні воєнний стан і загальна мобілізація були продовжені до 9 листопада. Президент України підписав відповідні закони 7 серпня, що дозволяє продовжити мобілізаційні заходи для підтримки обороноздатності країни.



    • інші новини