Meta впроваджує ШІ-селфі у стрічки користувачів Facebook та Instagram

    27

    Компанія Meta оголосила про тестування нової функції на платформах Facebook  та Instagram, яка додаватиме зображення, згенеровані штучним інтелектом, у стрічки користувачів. Відповідно до заяви, ШІ-контент із позначкою «Imagined for You» буде створюватися на основі інтересів користувача або поточних трендів, включаючи зображення самого користувача.

    У згенерованих сценах можна представити себе в ролі персонажа відеоігри або, наприклад, астронавта, який досліджує космос. Для їх створення система використовуватиме фотографії користувача.

    Прессекретар Meta Аманда Фелікс (Amanda Felix) пояснила, що платформа генеруватиме зображення з обличчям користувача, тільки якщо він підключиться до функції Imagine yourself і прийме відповідні умови. Надалі такими фото можна поділитися або згенерувати селфі в режимі реального часу.

    Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) в інтерв’ю виданню The Verge заявив, що додавання ШІ-зображень у стрічки є наступним «логічним кроком» для Facebook та Instagram, коли крім контенту користувача, з’явиться контент, згенерований системою штучного інтелекту.

    При цьому пояснюється, що за бажанням користувачі матимуть змогу забороняти показ ШІ-зображень у своїй стрічці, а можливість поділитися ними залишиться опціональною. Те саме стосується і картинок з обличчям користувача — вони будуть доступні всім лише за умови, що сама людина дасть на це дозвіл.

    Meta наголошує, що на цей час ця функція знаходиться на стадії тестування, тому неясно, наскільки широко і швидко вона буде розгорнута.



    • інші новини