OpenAI запускає довгоочікувану функцію – голосового помічника ChatGPT

    8

    Компанія OpenAI розпочала розгортання функції розширеного голосового режиму для передплатників ChatGPT Plus та користувачів сервісу ChatGPT Team для бізнесу. Як повідомляє Bloomberg, користувачі планів Enterprise та Edu почнуть отримувати доступ до цієї функції вже наступного тижня.

    Вперше функція, яка може реагувати на письмові та візуальні підказки користувачів за допомогою голосу, була представлена ​​у травні. Однак компанія вирішила відкласти її запуск на кілька місяців, оскільки були виявлені деякі потенційні проблеми безпеки. Однак, вже в липні функція стала доступною обмеженій кількості клієнтів ChatGPT Plus.

    OpenAI заявила, що в рамках розширеного розгортання нової опції додасть ще п’ять різних голосів, таким чином довівши їх загальну кількість до дев’яти. При цьому голосовий помічник не зможе імітувати промову інших людей і, відповідно, створювати фейки.

    Також з метою безпеки додані фільтри, які гарантують, що алгоритм може визначати та відхиляти деякі запити на створення музики або інших форм аудіо, захищених авторським правом.

    Bloomberg зазначає, що голосовий помічник ChatGPT, на жаль, не отримає низку можливостей, які спочатку анонсувала OpenAI. Зокрема, на цей час відсутня заявлена ​​функція комп’ютерного зору, що дозволяє за допомогою камери смартфона користувача взаємодіяти з чат-ботом.