Фонд “Повернись живим” випустив документальний фільм про авіацію ГУР МО України: де подивитись

    96

    Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” представив документальну стрічку під назвою “Панувати над зірками”, що вже встигла викликати резонанс. Фільм розділений на дві частини, і висвітлює роботу розвідувальної та ударної авіації Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО), пише Детектор Медіа.

    З лютого 2022 року до серпня 2024-го, фонд “Повернись живим” передав підрозділам ГУР допомоги на понад 1,4 мільярда гривень. Одним із найзначніших проєктів став секретний проект “Black Box”, який був реалізований восени 2022 року і мав вартість 230 мільйонів гривень. До складу цього проєкту входять дрони-камікадзе UJ-26 “Бобер”, що виконують завдання на окупованих територіях України та на об’єктах ворога.

    Документальна стрічка не лише показує бойову роботу, але й надає можливість поглянути на роботу спецпризначенців зсередини. У фільмі взяли участь не тільки самі бійці, але й керівник ГУР Кирило Буданов, який ділиться деталями найуспішніших операцій. Більшість з героїв, яких ми бачимо на екрані, приєдналися до управління вже після 24 лютого 2022 року, але за цей час вони досягли високого рівня професіоналізму.

    Відеограф фонду “Повернись живим” Анатолій Гаєвський підкреслює важливість підтримки з боку благодійників, яка дозволила суттєво посилити спроможності ГУР. Це сприяло не лише кількісному, але і якісному зростанню головної спецслужби країни. Гаєвський зазначає: “Більшість героїв фільму досягли рівня фаховості, який визнається не лише в Україні, а й у світі”.

    Документальна стрічка “Панувати над зірками” є важливим кроком для розуміння масштабів роботи українських спецслужб та їхньої ролі у війні. Вона показує не лише технічні досягнення, але й героїчні зусилля людей, які щодня ризикують життям для захисту України.



    • інші новини