Мінкульт розширює “чорний список”: додано шість російських акторів, які створюють загрозу Україні

    1061

    Міністерство культури та інформаційної політики України розширило свій “чорний список”, додавши до нього ще шість російських акторів. Ці особи, на думку міністерства, діють у спосіб, що суперечить національним інтересам України.

    Одним із найбільш помітних прізвищ у цьому списку є Віталій Гогунський, який нещодавно отримав підозру від СБУ. Але хто ще потрапив до цього списку та чому?

    Віталій Гогунський відомий своїми закликами до війни проти України. Йому висунули заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Він регулярно повторює тези російської пропаганди та активно агітує за агресивну війну росії проти України на медіамайданчиках, пов’язаних із кремлем.

    Володимир Машков займає ключові посади в російському культурному секторі: є директором і художнім керівником московського театру Олега Табакова та московського театру “Современник”. Він відомий своєю відданістю путіну та підтримкою агресивної політики росії.

    Наталія Антонова раніше приїжджала до України для участі у зйомках фільмів та серіалів, де часто виконувала головні ролі. Проте нещодавно вона зробила заяву, що готова відпустити своїх синів на війну в Україну, щоб вони “захищали батьківщину” та “воювали як дєди”.

    Сергій Векслер неодноразово публічно повторював фейкові заяви кремля, намагаючись переконати глядачів у тому, що Україна нібито “бомбила” Донбас і прагнула знищити його населення.

    Антон Батирєв раніше часто знімався в українських фільмах та серіалах і навіть задумувався про отримання українського громадянства. Однак, після початку повномасштабного вторгнення, Батирєв повернувся до росії.

    Альона Яковлєва виконувала головні ролі в багатьох українських проєктах. Вона заявила, що війну на території України нібито розпочав “київський режим”.

    Міністерство культури та інформаційної політики України продовжує слідкувати за діями публічних осіб, які створюють загрозу національній безпеці, та додавати їх до “чорного списку”.



    • інші новини