Українців чекає знижена температура, але ненадовго

    1717

    24 липня більшість областей України насолоджуватиметься комфортною погодою. Але не поспішайте вважати, що спека відступила – за прогнозами синоптикині Наталки Діденко, це лише тимчасовий перепочинок.

    Згідно з прогнозом, температура повітря в більшості регіонів буде коливатися в межах +25…+29 °С. Однак південь України продовжить радувати спекотними днями, де стовпчики термометрів можуть підійматися до +30…+34 °С. Ночі будуть прохолоднішими – температура знизиться до +16…+20 °С.

    На заході України, ймовірно, пройдуть дощі з грозами, в той час як інші регіони країни насолоджуватимуться сухою та сонячною погодою. У Києві 24 липня дощів не прогнозується – температура вночі опуститься до +18 °С, а вдень підніметься до +28 °С.

    В четвер і п’ятницю, 25-26 липня, вся Україна, за винятком півдня та південного сходу, буде насолоджуватися свіжою та комфортною погодою.

    Але не надовго – спека повернеться вже 28 і 29 липня, коли температура може досягти +30…+34 °С. На півдні та південному сході стовпчики термометрів можуть піднятися до +34…+37 °С.

    В Укргідрометцентрі нагадали, що аномальні температури в Україні, ймовірно, пов’язані з кліматичними змінами. Нові рекордні показники можуть наблизитися до абсолютних максимумів для країни.



    • інші новини