Стан кібербезпеки в Україні: понад 80% українців зіштовхнулися з кібершахраями — дослідження Rakuten Viber

    58

    Понад 80% українців зазнали атак інтернет-шахраїв протягом останнього року. Про це повідомляє Детектор медіа.

    81% опитаних українців заявили, що за останній рік зіштовхувалися з інтернет-шахрайством. Про це свідчать результати опитування, проведеного командою Rakuten Viber в офіційному каналі месенджера серед понад 35 тисяч респондентів. Лише 19% українців не мали подібного досвіду.

    45% респондентів повідомили про отримання сумнівних дзвінків та повідомлень. Проте 36% зазначили, що просто ігнорували спроби шахраїв.

    82% опитаних вважають, що за останній рік кількість кібератак значно зросла. Лише 7% вважають, що ситуація залишилася без змін, а 1% вважає, що випадків шахрайства стало менше. Решта 10% не змогли дати відповідь.

    Дослідження проводилося методом анонімного онлайн-опитування, у якому взяли участь близько 35 тисяч респондентів. Ключова вікова група — люди віком 34-45 років, з яких понад 50% — молодші за 45.

    Команда Rakuten Viber закликає користувачів бути вкрай обережними з підозрілими повідомленнями та дзвінками, довіряти лише перевіреним джерелам і ретельно перевіряти інформацію про адресата в інтернеті. Для тих, хто хоче дізнатися більше про безпечне спілкування у «Вайбері», надається посилання.



    • інші новини