Міністерство освіти не рекомендує школам розпочинати навчальний рік раніше

    67

    Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що відомство не рекомендуватиме школам розпочинати новий 2024/2025 навчальний рік раніше запланованого терміну.

    “Щодо шкіл. Ми не розпочинатимемо навчальний рік раніше. Ми працюватимемо з графіками занять там, де немає позмінного навчання, зміщуючи початок уроків у школах на 10:00. Зараз працюємо над цими рекомендаціями”, – сказав Лісовий під час “Години запитань до уряду” у Верховній Раді. Ці зміни пов’язані з проблемами в енергетиці та мають на меті забезпечити комфортні умови для навчання.

    Міністерство продовжує працювати над забезпеченням шкіл технічними засобами для генерації електроенергії. Лісовий зазначив, що в крайньому випадку можуть повернутися до змішаного або онлайн навчання в пікові складні періоди. Це допоможе уникнути перерв у навчальному процесі та забезпечити стабільність освітнього процесу.

    Також Міносвіти розробило рекомендації для закладів вищої, передвищої та професійно-технічної освіти щодо підготовки до нового навчального року. Зокрема, для закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти рекомендується розпочати навчальний 2024/2025 рік у першій половині серпня для всіх студентів, окрім першокурсників. Також пропонується використовувати суботні дні як робочі у теплі місяці року, щоб компенсувати можливі енергетичні перебої.

    Міносвіти націлене на те, щоб освітній процес був максимально адаптований до поточних викликів і забезпечував якісне навчання для всіх учнів та студентів.



    • інші новини