Політика безбар’єрності — нова цінність для українців: 83% підтримують це

    160

    Нещодавно відбулася презентація дослідження громадської думки щодо безбар’єрності в Україні. У заході взяли участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, перша леді Олена Зеленська, а також представники міністерств та відомств. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

    Суть дослідження

    За даними Центру соціальних досліджень та поведінкової економіки за підтримки ЮНІСЕФ, безбар’єрність стала важливою цінністю для 83% українців. Люди зосереджуються на зміні поведінки, створенні адаптованого середовища та забезпеченні доступності освіти та робочих місць.

    Відгуки лідерів думок

    Олена Зеленська зазначила: «Безбар’єрність — це нова цінність для нашого суспільства. 83% респондентів назвали її такою. Це дуже великий відсоток, велика свідомість. Якщо так багато людей усвідомлює безбар’єрність як цінність — ми на правильному шляху як суспільство».

    Денис Шмигаль підкреслив, що політика безбар’єрності в Україні набула системного характеру: «Україна продовжує послідовний курс на створення безбар’єрного середовища для всіх громадян. Це відповідає нашому європейському курсу та нашим цінностям. Комунікація як на рівні держави, так і на рівні громад у цьому напрямі має бути системною та активною».

    Практичні кроки

    Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова додала: «Доступність державних послуг для кожного військовослужбовця та членів його родини, усунення бар’єрів при їх отриманні, максимальна цифровізація процесів та реалізація принципів гендерної рівності — це те, на що направлені зміни в Міністерстві оборони України. Ми активно продовжуємо процеси у цьому напрямку».

    Завдяки такій підтримці суспільства і політичної волі, Україна робить впевнені кроки до створення безбар’єрного середовища для всіх.



    • інші новини