The New York Times: політичний тиск на журналістів в Україні стає все сильнішим

    200

    Видання The New York Times опублікувало тривожний матеріал про погіршення свободи слова в Україні, зазначаючи, що ситуація загострюється.

    У статті “Великий крок назад: В Україні зростає занепокоєння щодо звуження свободи преси” журналісти та правозахисні групи б’ють на сполох через посилення тиску на ЗМІ. Вони вважають, що за часів правління президента Володимира Зеленського обмеження на пресу виходять далеко за межі воєнної необхідності.

    Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк висловила занепокоєння, що такі дії суперечать боротьбі України за демократію. Вона підкреслила, що країна протистоїть цінностям диктатури, які представляє росія.

    До повномасштабного вторгнення росії Україна мала розвинене медіасередовище з різноманітними телеканалами, що представляли як опозиційні, так і проурядові партії, а також незалежними новинами. Однак зараз українські журналісти змушені приймати правила воєнного часу, які забороняють публікувати інформацію про військові операції, місця ударів російських ракет і дані про військові втрати.

    Українські журналісти визнають необхідність певної самоцензури, щоб не підривати моральний дух нації та не заважати міжнародній допомозі. Редактор “Європейської правди” Сергій Сидоренко зазначив, що самоцензура під час війни є нормою і що він очікує повернення до звичайного життя після закінчення війни.



    • інші новини